Συχνές Ερωτήσεις

Τι να κάνω αν έχω ξεχάσει το συνθηματικό εισόδου (password);

Παρακαλούμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, ώστε να ορίσετε ένα νέο συνθηματικό εισόδου (password) για τον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ:

Βήμα 1: Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο ή επικολλήστε στον σε έναν internet browser: https://www.pnoizois.gr/

Βήμα 2:Από το οριζόντιο μενού επιλέξτε ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ.

Βήμα 3:Επιλέξτε την καρτέλα «Ανάκτηση νέου συνθηματικού εισόδου». Καταχωρίστε στο αντίστοιχο πεδίο το email που δηλώσατε για την εγγραφή σας στο πρόγραμμα. Κάντε κλικ στο CAPTCHA. Πατήστε «Αποστολή νέου συνθηματικού με e-mail» (Τα πεδία και η σειρά εμφανίζονται με κόκκινη επισήμανση στην παρακάτω εικόνα).

FAQ1

Μόλις ολοκληρώσετε το Βήμα 3, θα δείτε το παρακάτω μήνυμα (στο πράσινο πλαίσιο):

FAQ2

 

Βήμα 4: Θα λάβετε αμέσως μετά στο email σας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, όπως στην παρακάτω εικόνα. Πατήστε επάνω στο link που θα περιλαμβάνεται εντός του email που θα λάβετε. Στη σελίδα που θα σας ανοίξει, επιλέξτε «Είσοδος». [Εάν δεν βρίσκετε το email αυτό στον φάκελο εισερχομένων (inbox), παρακαλούμε ελέγξτε και τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam)].

FAQ3

 

Βήμα 5: Στη σελίδα που θα σας ανοίξει, καταχωρίστε το νέο συνθηματικό που θέλετε να ορίσετε για τον λογαριασμό σας στο πεδίο «Συνθηματικό» και για επιβεβαίωση καταχωρίστε το ξανά στο πεδίο «Επιβεβαίωση συνθηματικού». Μετά πατήστε «Αποθήκευση».

FAQ5

 

Βήμα 6:Μετά μπορείτε να εισέρχεστε στον λογαριασμό σας όποτε θέλετε, από τον σύνδεσμο https://www.pnoizois.gr/ και επιλέγοντας ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ από το οριζόντιο μενού. Στο πεδίο «Συνθηματικό» καταχωρείτε το νέο συνθηματικό που ορίσατε κατά το Βήμα 5.

Πως μπαίνω για πρώτη φορά στην πλατφόρμα; Πως ορίζω το προσωπικό μου συνθηματικό εισόδου;

Βήμα 1: Η εγγραφή σας στη πλατφόρμα ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ γίνεται από εμάς. Μόλις σας εγγράψουμε, λαμβάνετε απευθείας ένα αυτοματοποιημένο email που σας ενημερώνει για την εγγραφή σας.

[Εάν δεν βρίσκετε το email αυτό στον φάκελο εισερχομένων (inbox) του email σας, παρακαλούμε ελέγξτε και τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam)].

Εντός αυτού του email αναφέρεται το εξής: «Εγγραφήκατε στο πρόγραμμα Πνοή Ζωής. Μπορείτε να συνδεθείτε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο ή κάνοντας αντιγραφή και επικόλληση στον φυλλομετρητή σας (browser):»

Παρακαλούμε πατήστε επάνω στον σύνδεσμο που αναφέρει ακριβώς κάτω από αυτό το κείμενο.

Βήμα 2:Μόλις το κάνετε αυτό, θα οδηγηθείτε αυτόματα στην παρακάτω σελίδα. Πατήστε «Είσοδος».

FAQ6

Βήμα 3:Θα οδηγηθείτε στην παρακάτω σελίδα.

α) Καταχωρίστε στο πεδίο «Συνθηματικό» το προσωπικό συνθηματικό εισόδου που θέλετε να έχετε για να εισέρχεστε στην πλατφόρμα.

β) Στο πεδίο «Επιβεβαίωση συνθηματικού» καταχωρίστε ως επιβεβαίωση και πάλι το ίδιο ακριβώς συνθηματικό που βάλατε και στο πεδίο «Συνθηματικό».

γ) Πατώντας «Αποθήκευση» θα έχετε ορίσει με επιτυχία το προσωπικό σας συνθηματικό εισόδου (password) στην πλατφόρμα και θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που εισέρχεστε σε αυτήν.

FAQ1

Πως μπορώ να συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της υγείας;

Βήμα 1:Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο ή επικολλήστε στον σε έναν internet browser:https://www.pnoizois.gr/

Βήμα 2:Από το οριζόντιο μενού επιλέξτε ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ.

Βήμα 3:Καταχωρίστε Όνομα Χρήστη και Συνθηματικό (το οποίο ορίσατε εσείς κατά την πρώτη είσοδο στον λογαριασμό σας) στα αντίστοιχα πεδία. Πατήστε το CAPTCHA και μετά πατήστε «ΕΙΣΟΔΟΣ».

Βήμα 4:Αφού συνδεθείτε, επιλέξτε από το οριζόντιο μενού ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ και ξεκινήστε να απαντάτε στις ερωτήσεις.

Βήμα 5:Κατά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, εφόσον δεν θέλετε να το ολοκληρώσετε απευθείας, αφού καταγράψετε όσα στοιχεία επιθυμείτε, επιλέξτε «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ» για να διατηρηθούν τα όσα καταχωρίσατε.

Βήμα 6:Για να συνεχίσετε τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου σας κάποια άλλη στιγμή, ακολουθήστε τα βήματα 1-3 για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Επιλέξτε ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ (από το οριζόντιο μενού). Εκεί θα βρείτε το ερωτηματολόγιο που αποθηκεύσατε προσωρινά. Επιλέξτε «Επεξεργασία Υποβολής» για να συνεχίσετε τη συμπλήρωση. (Τα βήματα 1-6 μπορούν να επαναληφθούν όσες φορές επιθυμείτε, έως ότου συμπληρώσετε πλήρως το ερωτηματολόγιό σας).

Βήμα 7:Όταν συμπληρώσετε όλα τα πεδία του ερωτηματολογίου σας, επιλέξτε «ΥΠΟΒΟΛΗ», ώστε να το υποβάλλετε οριστικά και να μπορεί να δημιουργηθεί η Έκθεση Υγείας σας. (Προσοχή! Εάν δεν συμπληρωθούν όλα τα πεδία του ερωτηματολογίου -πλην της τιμής της Γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης που είναι προαιρετική- δεν μπορεί να υποβληθεί οριστικά και να δημιουργηθεί η Έκθεση Υγείας σας).

Βήμα 8:Μετά από την οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου σας, θα δημιουργηθεί η Έκθεση Υγείας σας (θα λάβετε και σχετικό email που θα σας ενημερώνει). Όταν γίνει αυτό, συνδεθείτε και πάλι στον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ (ακολουθώντας και πάλι τα βήματα 1 έως 3), πατήστε την επιλογή ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ από το οριζόντιο μενού στο επάνω μέρος της σελίδας. Εκεί θα βρείτε την Έκθεση Υγείας, την οποία μπορείτε να διαβάσετε διαδικτυακά ή/και να την κατεβάσετε (download) σε μορφή pdf, ώστε να την αποθηκεύσετε.

Που θα βρω την Έκθεση Υγείας μου;

Η Έκθεση Υγείας σας μπορεί να δημιουργηθεί μόνο εφόσον έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία του ερωτηματολογίου αξιολόγησης της υγείας (πλην της τιμής της Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης που είναι προαιρετική) και έχετε επιλέξει «Υποβολή». Όταν δημιουργηθεί η Έκθεση Υγείας σας, θα λάβετε και ένα αυτοματοποιημένο email που θα σας ενημερώνει σχετικά. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην Έκθεση Υγείας σας, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1::Πατήστε τον σύνδεσμο στο αυτοματοποιημένο email που λάβατε. Διαφορετικά, μπορείτε να πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο ή να τον επικολλήστε στον σε έναν internet browser: https://www.pnoizois.gr/

Βήμα 2:Από το οριζόντιο μενού επιλέξτε ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ.

Βήμα 3:Καταχωρίστε Όνομα Χρήστη και Συνθηματικό στα αντίστοιχα πεδία. Πατήστε το CAPTCHA και μετά πατήστε «ΕΙΣΟΔΟΣ».

Βήμα 4:Αφού συνδεθείτε στον ατομικό σας λογαριασμό και επιλέξετε από το οριζόντιο μενού ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥ, θα μεταφερθείτε στην παρακάτω σελίδα:

FAQ8

Βήμα 5:Θα ανοίξει η σελίδα που περιλαμβάνει την Έκθεση Υγείας σας, όπως εμφανίζεται στην παρακάτω φωτογραφία:

FAQ9

Μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη από αυτή την σελίδα. Εάν θέλετε να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, επιλέξτε «Προβολή ως PDF» (σημειωμένο με κόκκινο πλαίσιο στην φωτογραφία παραπάνω).

Γενικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου αξιολόγησης της υγείας

Το ερωτηματολόγιο που πρόκειται να συμπληρώσετε είναι αυτό-συμπληρούμενο και μπορείτε να το ολοκληρώσετε είτε απευθείας είτε σταδιακά στο χρόνο και ρυθμό που εσείς θέλετε να αφιερώσετε. Θα χρειαστεί να έχετε διαθέσιμες τις τελευταίες εξετάσεις που έχετε πραγματοποιήσει, ώστε να είστε σε θέση να καταχωρίσετε ορισμένα στοιχεία από αυτές. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχετε την ημερομηνία διεξαγωγής και τις τιμές των εξετάσεων για:

  1. Ολική χοληστερόλη, HDL, LDL
  2. Τριγλυκερίδια
  3. Γλυκόζη αίματος (σάκχαρο)
  4. Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (προαιρετική καταχώριση)
  5. Αρτηριακή πίεση (συστολική, διαστολική)

Επίσης, θα πρέπει να είστε σε θέση να καταχωρίσετε την ημερομηνία διεξαγωγής των παρακάτω προληπτικών εξετάσεων, εφόσον τις έχετε πραγματοποιήσει, και να δηλώσετε (με Ναι/Όχι) κατά πόσο τα ευρήματα ήταν φυσιολογικά (οι εξετάσεις αναφέρονται σύμφωνα με το φύλο και την ηλικία):

ΚΟΙΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
18-39 ΕΤΩΝ 40-49 ΕΤΩΝ ≥ 50 ΕΤΩΝ
Γενική Αίματος Γενική Αίματος Γενική Αίματος
Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών
Γενική Ούρων Γενική Ούρων Γενική Ούρων
Ουρία Ουρία Ουρία
Κρεατινίνη Κρεατινίνη Κρεατινίνη
Ουρικό οξύ Ουρικό οξύ Ουρικό οξύ
  Λανθάνουσα αιμορραγία στα κόπρανα (FOBT) ή Κολονοσκόπηση (>45 ετών) Λανθάνουσα αιμορραγία στα κόπρανα (FOBT) ή Κολονοσκόπηση
  (χρειάζεται να γίνεται μία από τις δύο εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου) (χρειάζεται να γίνεται μία από τις δύο εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου)
Παθολογική εξέταση: 1. Ιστορικό 2. Κλινική εξέταση (επισκόπηση, ακρόαση, ψηλάφηση) Παθολογική εξέταση: 1. Ιστορικό 2. Κλινική εξέταση (επισκόπηση, ακρόαση, ψηλάφηση) Παθολογική εξέταση: 1. Ιστορικό 2. Κλινική εξέταση (επισκόπηση, ακρόαση, ψηλάφηση)
  Καρδιογράφημα Καρδιογράφημα
    Κλινική καρδιολογική εξέταση – Τρίπλεξ καρδιάς
  Οφθαλμολογική εξέταση Οφθαλμολογική εξέταση
Τακτικός Οδοντιατρικός Έλεγχος Τακτικός Οδοντιατρικός Έλεγχος Τακτικός Οδοντιατρικός Έλεγχος
    Μέτρηση οστικής πυκνότητας (DEXA) (≥70 ετών οι άνδρες, ≥65 ετών οι γυναίκες)
    Τρίπλεξ κοιλιακής αορτής (καπνιστές >65 ετών)
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΓΕΙΑ
18-39 ΕΤΩΝ 40-49 ΕΤΩΝ ≥ 50 ΕΤΩΝ
Pap Test (≥21 ετών) Pap Test Pap Test (έως τα 65 έτη)
  Μαστογραφία Μαστογραφία(έως τα 75 έτη)
ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
18-39 ΕΤΩΝ 40-49 ΕΤΩΝ ≥ 50 ΕΤΩΝ
    PSA / Δακτυλική εξέταση προστάτη (έως τα 75 έτη)

Βήματα για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου αξιολόγησης της υγείας

Βήμα 1:Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο ή επικολλήστε στον σε έναν internet browser: https://www.pnoizois.gr/

Βήμα 2:Από το οριζόντιο μενού επιλέξτε ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ.

Βήμα 3:Καταχωρίστε Όνομα Χρήστη και Συνθηματικό (το οποίο ορίσατε εσείς κατά την πρώτη είσοδο στον λογαριασμό σας) στα αντίστοιχα πεδία. Πατήστε το CAPTCHA και μετά πατήστε «ΕΙΣΟΔΟΣ».

Βήμα 4:Αφού συνδεθείτε, επιλέξτε από το οριζόντιο μενού ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ και ξεκινήστε να απαντάτε στις ερωτήσεις.

Βήμα 5:Κατά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, εφόσον δεν θέλετε να το ολοκληρώσετε απευθείας, αφού καταγράψετε όσα στοιχεία επιθυμείτε, επιλέξτε «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ» για να διατηρηθούν τα όσα καταχωρίσατε.

Βήμα 6:Για να συνεχίσετε τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου σας κάποια άλλη στιγμή, ακολουθήστε τα βήματα 1-3 για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Επιλέξτε ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ (από το οριζόντιο μενού). Εκεί θα βρείτε το ερωτηματολόγιο που αποθηκεύσατε προσωρινά. Επιλέξτε «Επεξεργασία Υποβολής» για να συνεχίσετε τη συμπλήρωση. (Τα βήματα 1-6 μπορούν να επαναληφθούν όσες φορές επιθυμείτε, έως ότου συμπληρώσετε πλήρως το ερωτηματολόγιό σας).

Βήμα 7:Όταν συμπληρώσετε όλα τα πεδία του ερωτηματολογίου σας, επιλέξτε «ΥΠΟΒΟΛΗ», ώστε να το υποβάλλετε οριστικά και να μπορεί να δημιουργηθεί η Έκθεση Υγείας σας. (Προσοχή! Εάν δεν συμπληρωθούν όλα τα πεδία του ερωτηματολογίου -πλην της τιμής της Γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης που είναι προαιρετική- δεν μπορεί να υποβληθεί οριστικά και να δημιουργηθεί η Έκθεση Υγείας σας).

Βήμα 8:Μετά από την οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου σας, θα δημιουργηθεί η Έκθεση Υγείας σας (θα λάβετε και σχετικό email που θα σας ενημερώνει). Όταν γίνει αυτό, συνδεθείτε και πάλι στον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ (ακολουθώντας και πάλι τα βήματα 1 έως 3), πατήστε την επιλογή ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ από το οριζόντιο μενού στο επάνω μέρος της σελίδας. Εκεί θα βρείτε την Έκθεση Υγείας, την οποία μπορείτε να διαβάσετε διαδικτυακά ή/και να την κατεβάσετε (download) σε μορφή pdf, ώστε να την αποθηκεύσετε.