Διευθυντής ΙΚΠΙ

Ο Γιάννης Τούντας είναι Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ). Έχει σπουδάσει Βιολογία (Bachelor) και Δημόσια Υγεία (Master) στο Πανεπιστήμιο Harvard, καθώς και Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, πρόεδρος των Επιστημονικών Επιτροπών του Εθνικού Δικτύου Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας (ΕΔΝΥΠΥ) και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), καθώς και εκδότης του περιοδικού «Νέα Υγεία». Είναι συγγραφέας 15 βιβλίων και έχει δημοσιεύσει 155 ξενόγλωσσες και 67 ελληνικές επιστημονικές εργασίες. 

Μέχρι την αφυπηρέτησή του, διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999-20), καθώς και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Σχεδιασμός και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2016-20). Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Α΄ΠΕΣΥΠ Αττικής (2003-4), Εθνικός Εκπρόσωπος για Θέματα Υγείας στον ΟΟΣΑ (2008-2009), Πρόεδρος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας (2008-10), Πρόεδρος του ΕΟΦ (2010-13), καθώς και Διευθυντής του Τομέα «Ψυχιατρικής, Νευρολογίας και Κοινωνικής Ιατρικής» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2018-19).